Bekijk hier de inzendingen

Programma 8 september

11:00 uur opening virtuele tentoonstelling
15:00 uur bekendmaking vakjuryprijswinnaar en virtuele onthulling van het banier
16:00 uur laatste transfer Centraal Station Lelystad

Programma 15 september

12:00 uur start transfers vanaf Centraal Station Lelystad
14:00 uur bekendmaking publieksprijswinnaar en uitreiking publieksprijs
16:00 uur laatste transfer Centraal Station Lelystad

Fotowedstrijd Verlaten Station Lelystad Zuid

Op 1 maart 2012 startte de fotowedstrijd Verlaten Station Lelystad Zuid. Tot 1 juni had men gelegenheid om inzendingen in te sturen. De Barak heeft in totaal van 51 personen inzendingen mogen ontvangen.

Aanleiding voor de wedstrijd
In de nieuwbouwwijk Warande ligt het Verlaten Station Lelystad Zuid. Dit nooit afgebouwde monument heeft geen duidelijke functie maar wordt wel gebruikt! Het inspireert graffiti-artiesten, urban explorers en fotografen. Zij gebruiken het station als onderwerp voor kunstuitingen en als ontmoetingsplaats.
Met de organisatie van de fotowedstrijd willen De Barak en Cultuurspoor Nieuwland (CSNL) laten zien hoe het Verlaten Station als culturele locatie ingezet kan worden en willen bekendheid geven aan de creatieve sfeer die rond het monumentale bouwwerk hangt.

Nominatiecommissie, Vakjury en Publieksjury
Een nominatiecommissie bestaande uit Elias Tieleman, kunstenaar, Karel Staa, professioneel fotograaf en Judith Flapper, museologe, heeft uit de inzendingen 18 fotografen geselecteerd die met hun inzendingen in aanmerking komen om aan de vakjury te worden voorgelegd.
Deze bestaat uit Nico de Bruijne, bestuurslid van CultuurSpoor NieuwLand en PRmedewerker van NS, Ronnie Zijp, gebiedsmanager van Warande waarin het Verlaten Station gelegen is en Denis Guzzo, professioneel fotograaf, gespecialiseerd in het landschap en de stedelijke omgeving van Flevoland.

Uit de geselecteerden wordt één winnaar gekozen, gerelateerd aan het onderwerp en de criteria die daaromheen zijn geformuleerd:

Onderwerp Het Verlaten Station Lelystad Zuid
Creativiteit
Fotografische kwaliteit
Het Verlaten Station en de omgeving

Maar ook u kunt een voorkeur voor een foto uitspreken door een stem uit te brengen via de website. Hieruit zal de publieksprijswinnaar naar voren komen; de foto met de meeste stemmen!

Door op onderstaande link te klikken komt u op de fotopagina en kunt u op de foto van voorkeur stemmen.

Bekendmaking winnaars:

Vakjuryprijs
Op 8 september opent om 11:00 uur, als onderdeel van de Open Monumentendag 2012, de virtuele tentoonstelling onder het Verlaten Station Lelystad Zuid. Deze is samengesteld door de kunstenaar Sander Veenhof met behulp en ondersteuning van Karel Staa.

De geselecteerde foto’s van de 18 genomineerden voor de vakjuryprijs zijn dan op locatie door middel van Smartphones en Tablets te bezichtigen nadat de app. voor de tentoonstelling is gedownload. De Barak stelt 4 tablets ter beschikking om de tentoonstelling te bezichtigen indien men niet over een tablet of Smartphone beschikt. Medewerkers van De Barak zijn aanwezig om hierbij de helpende hand te bieden.

Om 15:00 uur wordt de winnaar van de vakjuryprijs bekend gemaakt door de heer Jaap Rijnder Directeur van NS ( onder voorbehoud).

Het banier met de winnende foto wordt dan ook virtueel onthuld. Het banier zelf staat op een zichtlocatie op de grens van stedelijkheid en landschap in Lelystad en zal vanuit de trein richting Lelystad te bewonderen zijn.

Publieksjuryprijs
Op 15 september tijdens het festival LelystART wordt de publieksprijswinnaar bekend gemaakt. Deze bekendmaking vindt ook op locatie van het Verlaten Station Lelystad Zuid plaats om 14: 00 uur. De fotograaf Denis Guzzo zal de publieksjuryprijs uitreiken.

Locatiebezoek Verlaten Station Lelystad Zuid op 8 en 15 september
Op 8 september tussen 11:00 uur en 16:00 uur rijdt om het half uur een bus vanuit het centrum van Lelystad onder meer langs het verlaten Station om deelnemers aan de Open Monumentendag de gelegenheid te geven gebruik te maken van dit transfer om het Verlaten Station te bereiken. U kunt uiteraard ook met eigen vervoer naar de locatie komen (zie bijgevoegd routekaartje).

op 15 september verzorgt de Barak transfers van het Centraal Station Lelystad naar het Verlaten Station door middel van een 9 personen busje die tussen 12:00 uur en 16:00 uur continue transfers zal verzorgen tussen de twee locaties.

Voor een verfrissing ter plekke wordt zorg gedragen.

WEDSTRIJDVOORWAARDEN

DE BARAK
Oostvaardersdijk 0113
8242 PA Lelystad
contact@debarak.nl