Eerste fase Zustersteden / Sister Cities

Dit jaar gaat het project Zustersteden van start! Lelystad, Marl (D) en Louvain-la-Neuve (B) zijn allen in dezelfde tijd ontworpen en gebouwd, ieder vanuit een eigen belang en noodzaak. Kunstenaar Melle Smets onderzoekt met een team professionals overeenkomsten, verschillen en de rol van cultuur en cultureel erfgoed van deze steden (zie ook 2013).

In 2014 heeft de onderzoeksgroep de steden bezocht en met deskundigen en bewoners gesproken over ontstaan, groei en huidige stand van zaken. Niet alleen het ontstaan is van belang, ook hoe de bewoners anno nu hun stad ervaren en welke rol het culturele klimaat bijdraagt aan het welzijn in deze steden.

De onderzoeken hebben geleid tot een rapport dat als basis zal dienen voor een fysieke uitwerking in 2015 / 2016; een tentoonstelling, website en een programmering in de betreffende steden om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en om een daadwerkelijke stedenband te creƫren waar de bewoners van de steden ook echt baat bij zullen hebben. Kortom een interessant project dat zeker de moeite waard is om te blijven volgen.

DE BARAK
Oostvaardersdijk 0113
8242 PA Lelystad
contact@debarak.nl