Opening CEL9

Op vrijdag 9 april is het project CEL9 in Warande bij het Kindcentrum Warande feestelijk geopend door Wethouder Jop Fackeldey samen met de leerlingen Snow en Lasse. De opening werd opgeluisterd door veel belangstellenden; ouders, bewoners, de kunstenaars, genodigden en een delegatie van Stichting Kunstkring Artes uit Bussum.
Het weer zat mee, het was de eerste stralende lentedag van 2015!

Vele maanden is gewerkt aan de realisatie van dit project dat zijn oorsprong in Bussum heeft. Daar heeft Stichting Artes de wortels gelegd voor het project door 10 afgeschreven telefooncellen van KPN te bemachtigen om voor kunst en cultuur in te zetten. Na afloop van het project in Bussum zijn de cellen over gedragen aan De Barak om via kunst en cultuur verbinding in de nieuwbouwwijk Warande te leggen. En dat is gebeurd; 7 cellen zijn ingevuld door kunstenaars uit Flevoland, 2 cellen zijn gevuld met werk van bewoners en 1 cel is door de kinderen van Kindcentrum Warande gevuld.

De cellen zijn geplaatst op Struintocht III, de derde in de reeks die is verschenen, en bieden een aangename en verrassende wandeling door de wijk waarbij de plaatsing van de kunstwerken de route bepalen.

Met de genodigden en geïnteresseerden werd de Struintocht ondernomen waarbij elke kunstenaar en de bewoners, ter plekke uitleg gaven over het gerealiseerde werk.
Thema van alle werken is communicatie en verbinding, immers hieraan zijn de cellen gerelateerd maar ook het ontstaan van een sociale cohesie in de nieuwbouwwijk.

De opening werd afgesloten bij de picknickplek in het Romantische Parkbos waar een drankje werd aangeboden zodat men kon toasten op een geslaagd en uniek project. De telefooncellen blijven tot november in de wijk te bezichtigen. Daarna gaan ze wellicht hun reis vervolgen op een andere locatie in Nederland.

DE BARAK
Oostvaardersdijk 0113
8242 PA Lelystad
contact@debarak.nl