Virtuele rondleiding Struintocht Warande III

Bewoner van Warande Johan Boom is een professioneel panoramafotograaf. Hij raakte naast enthousiast ook geïnspireerd door het project CEL9, 10 telefooncellen in de woonwijk Warande gevuld met kunst, welke op 10 april in zijn woonwijk werd geopend.

Spontaan ontstond bij hem het idee om een virtuele rondleiding langs de Struintocht III en de kunstzinnige telefooncellen te maken. Deze rondleiding biedt hij de bewoners van Warande en Stichting De Barak met plezier aan! Hij vindt het belangrijk om als bewoner daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de beleving van Warande.

Door middel van een ingewikkeld procedé, de 360 graden fotografie heeft hij alle cellen in de woonwijk Warande geregistreerd en gefotografeerd, maar hij gaat een stapje verder. Door een aantal 360 graden foto’s aan elkaar te koppelen is een virtuele rondleiding ontstaan die langs de telefooncellen leidt. Eenmaal aangekomen bij een cel is deze van alle zijden te bekijken. Een ingevoegd kaartje geeft precies aan waar u zich bevindt en welk kunstwerk u bekijkt. En dat terwijl u thuis zit en de route aflegt via uw computer, tablet of smartphone!

Zo gaat CEL9 de wereld rond en kunnen naast de bewoners van Warande, vele anderen kennis nemen van dit kunstproject in de openbare ruimte. Heel veel kijkplezier langs de 10 KPN telefooncellen in de Warande, maar kom ook eens kijken bij de echt telefooncellen en ontdek dat de woonwijk Warande nog veel meer te bieden heeft!

Met het project van Johan Boom is het mogelijk om via de websites 360p.nl op elk moment de Struintocht III virtueel en driedimensionaal te beleven.

Meer informatie over het werk van Johan Boom, Panoramafotograaf, 360 graden, mega- en gigapixel panoramafotografie kunt u vinden op www.360p.nl of per email info@360p.nl

DE BARAK
Oostvaardersdijk 0113
8242 PA Lelystad
contact@debarak.nl