Warande vanuit de Lucht door Arjan Boerstra

Arjen Boerstra is in de winter van 2009/2010 begonnen met het visueel documenteren en op kunstzinnige wijze interpreteren/presenteren van de landschappelijke veranderingen in Warande. Zoals luchtvaartpioniers de eerste mensen de lucht inbrachten met behulp van vliegers, gebruikt ook Arjen Boerstra een vlieger om een camera de lucht in te laten. De camera registreert het landschap via een spiegelbol, waardoor je een 360-graden opname krijgt die er uit ziet als een planeet.

In de zomer van 2012 vond de laatste registratie op locatie in Warande plaats. Arjen Boerstra heeft alle opnames die hij vanaf 2009 tot 2012 heeft gemaakt, gecomprimeerd tot een video van 12 minuten. De registratie van de veranderingsprocessen die het landschap heeft ondergaan is als DVD aan alle bewoners van Warande huis aan huis gratis aangeboden.

Ook heeft De Barak Arjen Boestra’s werk gepromoot bij het Nieuwland Erfgoed Centrum waarna hij een prachtig project voor de tentoonstelling Schipbreuk in 2012 heeft mogen realiseren, genaamd “Batavier”. De “Batavier” is een capsule gemaakt van hout dat doormiddel van een 4 meter in doorsnee vlieger de lucht in gehesen kan worden. In de periode najaar 2012 tot voorjaar 2013 heeft Boerstra aan dit project kunnen werken in een speciale ruimte binnen het Nieuwland Erfgoed Centrum. In het voorjaar 2013 zijn zowel het “Warande vanuit de Lucht” project als het “Batavier” project in de tijdelijke tentoonstellingsruimte van het Nieuwland Erfgoed Centrum gepresenteerd.

Meer informatie: www.arjenboerstra.nl

DE BARAK
Oostvaardersdijk 0113
8242 PA Lelystad
contact@debarak.nl