Kavels voor Warande ROYAL PEAT

Op 5 april om 11:00 uur zaaide Ernst van der Hoeven zijn project Royal Peat in zodat men in de zomer kon genieten van een groen tapijt op de van turf neergelegde plattegrond van de kern van Huis ten Bosch geplaatst in Warande. Hiermee vond de afronding plaats van de installatie van dit landschapskunstwerk.

Het kunstwerk bevindt zich op de kavel tussen de Waterkersstraat en de Zeepkruidstraat. Bewoners werden uitgenodigd om samen met Ernst het kunstwerk in te zaaien. De Barak zorgde voor een drankje ter plekke om op dit feestelijke moment te toasten en om samen met U en Ernst de plattegrond in te zaaien.

Meer informatie over Royal Peat en Ernst van der Hoeven

Vervolg Royal Peat
Na het feestelijke inzaaien van de turfbodem blijkt nu toch dat de zaadjes niet echt willen ontkiemen op deze ondergrond. Alle voorwaarden zijn aanwezig, het turf is verzadigd met water, de zaadjes zijn in het goede seizoen gezaaid maar met het ontkiemen en de groei ervan wil het nog niet zo lukken. De Barak heeft aan Ernst van der Hoeven gevraagd hoe we van deze prachtige plattegrond toch een tuin kunnen maken. Momenteel onderzoekt Ernst hoe de turfbodem geschikt kan worden gemaakt om de zaadjes te laten ontkiemen. Kortom we geven het niet op en gaan er nog steeds van uit dat op het turfkunstwerk uiteindelijk een groene tuin zal bloeien!

DE BARAK
Oostvaardersdijk 0113
8242 PA Lelystad
contact@debarak.nl